Review Air – Le Voyage Dans La Lune

0
Air Le Voyage Dans La Lune

Mijn god, wat heeft het lang geduurd voordat Air weer met iets geïnspireerds kwam. Eigenlijk is alle na Moon Safari gewoonweg doorsnee en niet spannend. La Voyage Dans La Lune zet het Franse duo weer enigszins op de kaart. 

Air Le Voyage Dans La LuneFrankofielen niet te enthousiast: het album is gewoon in het Engels. Ondanks dat de titel anders doet vermoeden. Le Voyage Dans La Lune is een soundtrack voor de gelijknamige film. Air hoefde niet heel lang na te denken of ze mee wilden werken aan de soundtrack van dit klassieke stuk.

Hoewel de film maar een kwartier duurt, is de soundtrack iets langer. Niet veel overigens. Na ongeveer een half uur is het wel uit met de pret. We mogen het dus eigenlijk niet een compleet album noemen. Maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Want de dertig minuten zijn wel degelijk sfeervol. Het nieuwe album van Air doet denken aan Moon Safari en soms een tikje Fat Boy Slim (Moon Fever lijkt in het begin op Right Here Right Now.) Er zitten een paar hoogtepunten op de cd. Denk aan het intro: Astronomic Club, Moon Fever, Sonic Armada en Cosmic Trip. Echter, bepaalde tracks zijn ook wel gewoonweg suf. Parade bijvoorbeeld. Of Who Am I Now… teveel herhaling. Geen climax… en teveel oud werk in een nieuw jasje.

Zoals bij meerdere soundtracks, zit er een logische volgorde in de tracks. Ze zijn niet allemaal in elkaar gemixt, maar ze lopen wel degelijk in elkaar over. Zet dit album dus niet op shuffle (zou je sowieso niet moeten doen met een album).

Voor de verzamelaar is het nieuwe Air-album: Le Voyage Dans La Lune erg interessant. Voor wie Air nog niet kent. Koop alsjeblieft hun klassieker: Moon Safari. Dat blijft gewoon hun meesterwerk.

Clip: