DALI IO-12 maakt wereldwijd z’n debuut

0
DALI IO-12

De nieuwe DALI IO-12 is ‘s werelds eerste hoofdtelefoon die gebruik maakt van de huiseigen, gepatenteerde Soft Magnetic Compound (SMC)-techniek.

De DALI IO-12 is een draadloze Bluetooth-hoofdelelefoon inclusief ANC. Bijzonder is de toegepaste Soft Magnetic Compound (SMC)-technologie. Deze moet in combinatie met papiervezel membramen van de 50 mm drivers zorgen voor verminderde hysterese. Ook verlaging van oneven harmonische vervorming staat op conto van de techniek. Samen moet dat volgens de fabrikant ‘ongekende diepte en muzikaliteit’ opleveren. In de hoofdtelefoon zien we trouwens meer van DALI’s speakertechnieken terug. Zo is er gebruik gemaakt van een spreekspoel en vorm die gelijk is aan die van luidsprekers.

Analoog of digitaal bekabeld luisteren

Wat Bluetooth-codecs betreft, kunt u met de DALI IO-12 zo ongeveer alle kanten op. AptX Adaptive, aptX HD, aptX, AAC en SBC: ze worden allemaal ondersteund. Mocht u eens bekabeld willen luisteren, dan is dat evenmin een probleem. Analoog via de meegeleverde 3,5 mm minijack-kabel of digitaal via de eveneens meegeleverde USB-C-kabel. In dat geval is de maximale kwaliteit die de in de hoofdtelefoon aanwezige DAC ondersteunt 24 bit / 96 kHz. U kunt trouwens kiezen uit twee luisterprofielen en inschakelen van de hoofdtelefoon bij analoog bekabeld luisteren is niet nodig. In dat geval wordt intern een passief filter gebruikt. Draadloos luisteren kan tot 35 uur met de accu in opgeladen toestand.

De DALI IO-12 kost €999.