FiiO Q15 portable DAC-hoofdtelefoonversterker

0
FiiO Q15

De FiiO Q15 is het nieuwe vlaggenschip-portable hoofdtelefoonversterker en DAC van de fabrikant, maar dan wel eentje met een ‘lekker’ prijskaartje.

Met de nieuwe FiiO Q15 portable DAC-hoofdtelefoonversterker haalt u een geavanceerd apparaatje in huis. Onder de motorkap treft u een dual-DAC aan, twee exemplaren van AKM om precies te zijn: de AK4191EQ en de AK449EX. De maximale PCM-kwaliteit die daarmee haalbaar is bedraagt 32 bit / 768 kHz en DSD tot en met DSD512. Wat ingangen betreft hebt u de keuze uit USB-C en een coaxiale digitale ingang. Als uitgangen is voorzien in de welbekende standaard 3,5mm minijack voor ongebalanceerde hoofdtelefoons. Maar ook een 4,4mm connector is aanwezig voor gebalanceerde hoofdtelefoons. Mocht u eens draadloos willen luisteren via de FiiO Q15, dan kan dat via Bluetooth. Waarbij onder meer de codecs aptX Adaptive, LDAC en AAC ondersteund worden.

Desktop- en telefoon mode

De FiiO Q15 beschikt verder over wat interessante features. Zo is er de desktop-modus. Hierbij wordt de ingebouwde accu niet belast en de voeding puur en alleen uit USB-C gehaald. Dankzij de al genoemde coaxiale digitale ingang kunt u de Q15 ook inzetten als bijvoorbeeld externe DAC voor een cd-speler, om maar wat te noemen. Verder is gedacht aan een telefoonmode. In dat geval wordt juist alleen de interne batterij gebruikt, om leegtrekken van de telefoonaccu te voorkomen.

Blijft over de prijs van dit veelzijdige muzikale kleinood: die bedraagt slechts $399, leverbaar vanaf december.