Lotoo Mjölnir DAC-hoofdtelefoonversterker

0
Lotoo Mjölnir

De Lotoo Mjölnir is een portable DAC en hoofdtelefoonversterker plus streamer in één. Het apparaat werd gepresenteerd op de High End dit jaar en is nu verkrijgbaar.

Wat zonder meer opvalt aan de nieuwe Lotoo Mjölnir – ondanks de Scandinavische naam van Chinese herkomst – is het uiterlijk. Dat heeft nog het meest weg van een klassieke cassetterecorder in reportage-uitvoering. Of desnoods een autoradio. Maar het is toch echt een apparaat ter ‘consumptie’ van muziek. We hebben het over zelfs drie functies ineen: streamer, DAC en hoofdtelefoonversterker. De D/A-conversie wordt afgehandeld door een AK4499EQ, waarbij een maximale PCM-kwaliteit van 32 bit / 768 kHz mogelijk is. Ook met DSD tot en met DSD512 heeft de chip geen moeite.

Opslag

Als muziekbron kan de Lotoo Mjölnir overweg met bijvoorbeeld een USB-geheugenstick of een UHS-II SD-geheugenkaart. Maximale grootte in dat geval is 2 Terabyte, wat ons ruim voldoende lijkt voor een forse hires muziekcollectie onderweg. Verder staan er ook nog digitale ingangen klaar: USB, AES/EBU en S/PDIF optisch plus coax. Wat uitgangen betreft hebt u de keuze uit een 3,5 mm en 6,35 mm hoofdtelefoonuitgang plus twee symmetrische hoofdtelefoonuitgangen (4-pins XLR en 4,4 mm Pentacon), een symmetrische en a-symmetrische lijnuitgang en drie digitale uitgangen. Twee displays completeren het geheel.

De Lotoo Mjölnir kost €7999, waarbij geldt dat er maar 600 exemplaren van gemaakt zijn.