Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

0
Qualcomm

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 wordt dé SoC voor smartphones van volgend jaar en beschikt over iets aardigs wat draadloos geluid betreft…

Op zich zal het de gemiddelde audioliefhebber niet zo bijzonder veel interesseren welke SoC volgend jaar in nieuwe high-end smartphones gebruikt gaat worden. Toch zijn die SoC’s (ofwel System On a Chip, het kloppend hart van moderne telefoons, tablets en meer) deels ook wel bepalend voor wat u na verloop van tijd te horen krijgt. En daarmee bedoelen we dat met name Qualcomm beeldbepalend is voor de ook de audiomogelijkheden van nieuwe generaties smartphones enzovoort. Bijvoorbeeld omdat het nieuwe – veelal draadloze – technieken introduceert voor de overdracht van audio. Dat is het geval met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. In theorie is het hiermee mogelijk hires-geluid naar een hoofdtelefoon te sturen. In een kwaliteit van tot en met 24 bit /96 kHz.

De combinatie doet het hem

Enige ‘catch’ is dat er aan de ontvangende kant óók een Qualcomm-chip aanwezig moet zijn in bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of actieve speaker. Meer specifiek gaat het dan om de S7 Pro Gen 1 geluidschip. Kortom: Bluetooth is van vandaag op morgen niet vervangen door deze techniek. Maar Qualcomm is wel een hele grote en – zoals al gezegd – beeldbepalende speler op het gebied van SoC’s voor Android-toestellen. Dus wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren de komende jaren. Waarbij u ook moet bedenken dat de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 volgend jaar ‘hot and shiny’ is, maar de jaren daarna weer achterhaald. Vaak zie je dat levensvatbare technologieën wel gaan doordruppelen naar budgetproducten. En het systeem dus steeds toegankelijker wordt.