Abyss Diana MR planaire hoofdtelefoon

0
Abyss Diana MR

Het Amerikaanse Abyss heeft de Abyss Diana MR hoofdtelefoon uitgebracht, een high-end-exemplaar voorzien van gepatenteerde planaire drivers.

De Abyss Diana MR wordt in New York gefabriceerd. Hoewel dit merk en achterliggende moederbedrijf JPS Labs in Europa wellicht wat minder bekend is, bestaat laatstgenoemde alweer meer dan dertig jaar. De Abyss Diana MR is een hoofdtelefoon gebaseerd op gepatenteerde plainaire 63 mm drivers. Het geheel is zo opgezet dat een zeer vlak nagenoeg lineair verlopende frequentiecurve is ontstaan. Om precies te zijn loopt het frequentiebereik van 10 Hz tot 30 kHz. Prettig is de lage impedantie van de Diana MR. Hierdoor kan de hoofdtelefoon door vrijwel elk apparaat – inclusief mobiel – moeiteloos en goed aangestuurd worden.

Kaktusleer naar wens

De over-ear Abyss Diana MR weegt slechts 360 gram, wat mede te danken is aan het gebruik van vliegtuigaluminium. De lederen hoofdband is middels een magneetconstructie in grootte verstelbaar. Mocht ‘echt leer’ u om wat voor reden ook tegenstaan, dan is er tevens een vegetarische optie bestaand uit kaktusleer leverbaar.

De prijs van de Abyss Diana MR loopt vanaf €3295. Daarvoor krijgt u een verbindindingskabel van 1,5 meter lengte meegeleverd, drie meter meer is tegen meerprijs eveneens beschikbaar. Standaard is een 3,5mm plug aangezet, maar tegen bijbetaling kunt u ook gaan voor een 6,3 mm jack of een symmetrische 4-pin XLR of 4,4 mm-plug.