Yamaha TW-EF3A ‘open’ in-ears

0
Yamaha TW-EF3A

Ze zijn erg in: oordopjes die ook het geluid van de buitenwereld gewoon doorlaten. De nieuwe Yamaha TW-EF3A is er een voorbeeld van.

De nieuwe Yamaha TW-EF3A zijn in-ears die het geluid van de buitenwereld doorlaten. Steeds vaker worden ze open in-ears genoemd, maar feitelijk is dat natuurlijk niet correct. Een open in-ear is van origine een in-ear met open achterkant, net als een open hoofdtelefoon. Hoe dan ook, de TW-EF3A is in zoverre open dat hij een open oor voor geluiden van buiten toelaat. Ze zijn zo ontworpen dat ze zonder passtukje in het oor moeten blijven zitten. Precies dat zorgt voor het doorlatende karakter, omdat een volledige afsluiting van het gehoorkanaal daarmee wordt voorkomen. Als drivers worden 13 mm exemplaren gebruikt, terwijl verder fysieke bedieningsknoppen aanwezig zijn. De ingebouwde accu is goed voor een mooie tien uur speeltijd op een volle lading. Via de in de laadcase gebouwde accu kunt u daar onderweg en stopcontactloos nog 16 uur aan toevoegen.

Presets

Verder treft u in de Yamaha TW-EF3A diverse presets aan. Zo is er de low latency gaming-mode, die vertraging tussen beeld en geluid bij spellen en video moet voorkomen. De Clear Voice-modus moet dan weer zorgen stemmen en dialogen duidelijker naar voren te halen.

Op moment van schrijven is de prijs van de Yamaha TW-EF3A nog niet bekend.