Stax SRM-D10 II draagbare elektrostaat-versterker

0
Stax SRM-D10 II

De Stax SRM-D10 II is een bijzondere portable versterker, speciaal bedoeld voor het aansturen van elektrostatische hoofdtelefoons.

Onder hifi en meer specifiek high-end hoofdtelefoonliefhebbers hebben ze soms een streepje voor: elektrostaten. En dan vanzelfsprekend dus de exemplaren in hoofdtelefoonvorm. Probleem is, dat je daarvoor een hoofdtelefoonversterker nodig hebt die ze aan kan sturen. En in portable vorm zijn die tamelijk dun gezaaid. Gelukkig is er nu de Stax SRM-D10 II. Deze levert een perfect signaal voor elektrostaten, zodat u er ook buiten de deur van kunt genieten. Hij kan via een een analoog of digitaal ingangssignaal aangestuurd worden. In het digitale geval gaat het dan om een USB-C-aansluiting waarachter een ingebouwde DAC gebaseerd op een AKM-chip hangt. Maximaal haalbare kwaliteit daarvan is 32 bit / 384 kHz PCM en DSD tot en met DSD256.

De ingebouwde accu van de Stax SRM-D10 II is in volgeladen toestand goed voor tot 4,5 uur speeltijd bij gebruik van de analoge ingang en tot 3,5 uur via de digitale ingang. De in een van een stevige aluminiumlegering gemaakte behuizing gevatte SRM-D10 II kost €1000.