SoundMagic E80D in-ears met USB-C

0
SoundMagic E80D

De nieuwe SoundMagic E80D zijn budget in-ears met een aardigheidje. De bekabelde dopjes zijn namelijk voorzien van een USB-C-plug.

De teloorgang van de aloude minijack-aansluiting op smartphones en dergelijke staat bij vele audioliefhebbers nog vers in het geheugen gegrift. Fabrikanten dumpten de hoofdtelefoonaansluiting om hun toestellen weer een fractie dunner te maken. Blijkbaar is dat waar veel consumenten waarde aan hechten. In werkelijkheid zal simpele materiaalbesparing ongetwijfeld ook een grote rol gespeeld hebben. Feit is, dat als u bekabeld naar een hoofdtelefoon wilt luisteren op de meeste mobieltjes, u een DAC-dongle nodig hebt. En die dingen raken altijd kwijt. De SoundMagic E80D in-ears zijn wat dat betreft wellicht een uitkomst. U sluit de dopjes simpelweg via een kabel aan de USB-C-aansluiting van uw telefoon aan.

24/96

De in de in-ears verwerkte DAC ondersteunt een maximale resolutie van 24 bit / 96 kHz. Groot voordeel is dat u de bekende (her)compressie naar een of andere Bluetooth-codec daarmee overslaat. De SoundMagic E80D kost maar $46 / €48,95 en dat is inclusief ingebouwde microfoon en in-kabel afstandsbediening.