donderdag, juni 13, 2024
Home Streaming Audio Smartphone verdringt laptop

Smartphone verdringt laptop

2
Smartphone verdringt laptop

De smartphone heeft de laptop verdrongen als apparaat voor mobiel internet. Vooral veel jongeren gebruiken de smartphone vrijwel dagelijks om onderweg online te gaan. In Nederland ligt het gebruik van mobiel internet ruim boven het gemiddelde in de EU. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vrouw in bikini met mobieltjeHet gebruik van internet is voor veel mensen niet beperkt tot thuis of op het werk; zes op de tien internetgebruikers ging in 2012 ook onderweg online. Dat doen ze tegenwoordig vooral op de smartphone. Tot 2010 gebruikte men daarvoor vaker een laptop dan een smartphone. De tabletcomputer, die voor het eerst werd gemeten in 2012, werd door bijna twintig procent van de mobiele internetters gebruikt.

Gebruik van internet onderweg

Vooral veel jongeren internetten onderweg. Ruim zeven op de tien 12- tot 25-jarigen gebruikt daarvoor de smartphone, de meesten van hen vrijwel dagelijks. Bijna de helft gebruikt (ook) een laptop, en een kwart een tablet om onderweg online te gaan.

De smartphone is ook bij 25- tot 45-jarigen het populairste apparaat voor mobiel internet. In de hoogste leeftijdsgroep wordt de laptop vaker gebruikt dan de telefoon, en de tablet vrijwel even vaak. Werkenden gebruiken anderhalf keer zo vaak mobiel internet als niet-werkenden (66 tegen 39 procent).

Nederlanders vaak onderweg online

Nederland heeft met Zweden het hoogste percentage internetters van de Europese Unie (94 procent). Met mobiel internetgebruik komt ons land met een aandeel van 56 procent ruim boven het EU-gemiddelde van 35 procent uit, maar Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk overtreffen Nederland op dit punt. Van de buurlanden is het lage aandeel (31 procent) van mobiel internet in Duitsland opvallend.

2 REACTIES

  1. Het hangt erg af van wat je met je iPad wilt doen. Ik zou mijn muis niet kunnen missen, probeer maar eens te tekenen zonder muis en het bedienen van windows gaat ook veel sneller en comfortabeler. En een echt toetsenbord werkt ook prettiger dan een touchscreen (ik heb dus wel een -slecht werkend- toetsenbordje voor mijn iPad aangeschaft…

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.