Tidal geeft FLAC prioriteit

1
Tidal

Muziekstreamer Tidal heeft bekendgemaakt dat FLAC als eerste bestandsformaat wordt gebruikt in z’n apps, wat niet helemaal onlogisch is.

Sinds de teloorgang van MQA is Tidal druk bezig z’n catalogus naar FLAC om te zetten. Dat proces is nog altijd in volle gang, onlangs werd de eerste batch van 6 miljoen FLAC-tracks voor luisteraars beschikbaar. Op What-HiFi lezen we dat Tidal ook de voorkeur voor bestandsformaten in de Tidal-apps heeft aangepast. Die is nu HiRes FLAC > MQA > Standaard FLAC > AAC geworden. Deze volgorde geldt zelfs als een MQA-capabele DAC is aangesloten, ook dan blijft de eerste keuze HiRes FLAC. Pas als er wel een MQA beschikbaar is maar geen HiRes FLAC-versie van een track wordt overgeschakeld naar MQA.

We zijn benieuwd wat er gaat gebeuren als álle MQA-tracks zijn omgezet naar FLAC. Hoewel Tidal beloofd heeft MQA (vooralsnog) te ondersteunen, wordt een dubbele database aan muziekbestanden onder de streep vanzelfsprekend een dure en uiteindelijk zinloze grap.

(bron achtergrondafbeelding)

1 REACTIE

  1. Ik was benieuwd waarom ik binnen ROON geen Hi-Res FLAC files vanaf Tidal kon afspelen. Onderstaand antwoord vanuit ROON verklaart dit:

    Hey Community, We’ve seen a few questions about TIDAL’s new HiRes FLAC streaming and when we’ll provide access to those files in Roon. As many of you have discussed, TIDAL recently rolled out FLAC streaming. For the time being, that content is only available in their app. Later this year, TIDAL plans to make those streams available to their partners. We have a very close relationship with TIDAL and have spoken with them about FLAC integration. We look forward to making that content available …