MQA onder beheer van Lenbrook Media Group

0
MQA

De nieuwe eigenaar van MQA – Lenbrook – heeft de Lenbrook Media Group opgericht voor het beheer van MQA, SCL6 en ook BluOS.

Als het aan Lenbrook ligt, zit er nog altijd muziek in MQA. Of potentiële klanten dit ook zo zien, is een kwestie van (geduldig) afwachten, denken we. Hoe dan ook, de nieuw opgerichte Lenbrook Media Group (na de overname van MQA door Lenbrook vorig jaar) moet zorg gaan dragen voor MQA, de ervan afgeleide SCL6 hoofdtelefooncodec en BluOS. De nieuwe bedrijfstak wordt geleid door de al even nieuwe vice president en algemeen directeur Mike Jbara. Mocht die naam u bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Hij was namelijk eerder de CEO van MQA en executive van Warner Music.

Voor de fans van het compressieformaat wordt het afwachten of het systeem alsnog een lang leven beschoren blijkt. Maar om héél eerlijk te zijn zal het overgrote deel van de audiowereld er niet wakker van liggen als het geheel uiteindelijk alsnog met stille trom wordt afgevoerd.