Stack Audio presenteert SmoothLAN

0
Stack Audio

Misschien doet de naam van de Stack Audio Smooth LAN het al een beetje vermoeden, maar de nieuwgeborene is een netwerkfilter.

Het Britse Stack Audio heeft het SmoothLAN netwerkfilter uitgebracht. Volgens de fabrikant heeft het maar één specifiek doel en dat is overspraak en interferentie veroorzaakt door een netwerkkabel elimineren. Beiden zijn belangrijke oorzaken van parasitaire ruis die gevoelige hifi-componenten als bijvoorbeeld een streamer binnen kunnen dringen. Het filter is gevat in een stevige aluminium behuizing, waarbij die behuizing door middel van slim geplaatste gaten onderdeel is van het eigenlijke filter. Maar liefst twintig schroeven zijn gebruikt om de behzuizing hermetisch mee af te sluiten en een perfecte afdichting te realiseren met de genoemde gaten. Meegeleverd wordt een CAT7 netwerkkabel met geleiders van zuurstofvrij koper en vergulde connectoren.

De Stack Audio SmoothLAN kost £200 ex BTW.