Cambridge CXN100 streamer

1
Cambridge CXN100

Distributeur Dimex kondigt de nieuwe Cambridge CXN100 netwerkstreamer aan, een veelzijdige basis voor een moderne hifi-installatie.

We kunnen er niet meer om heen: muziek is digitaal geworden. En dan doelen we niet op de aloude cd, maar op streamingdiensten, lokale opslag van muziekbestanden enzovoort. Om daar volop gebruik van te kunnen maken is een streamer noodzakelijk. En dan liefst eentje die past bij de betere hifi of high-end installatie. De nieuwe Cambridge CXN100 voldoet aan die vereisten. Laten we beginnen met het kloppend hart van deze netwerkstreamer: de DAC. Hier heeft de fabrikant gekozen voor een ESS Sabre 9028Q2M. Volgens Cambridge is het timingfilter in dit onderdeel zo goed, dat er geen post-DAC-filter meer nodig is. En elke component minder in de signaalweg is altijd meegenomen.

Kies uw streamingbron

De Cambridge CXN100 is getuned in Londen, alwaar vele uren aan luisteren en aanpassen zijn besteed. Zo werden condensatoren en opamps uitgewisseld om het best klinkende eindresultaat te verkrijgen. Wat de streamingmodule betreft in de CXN100: deze kan overweg met alle bekende muziekdiensten. Denk aan bijvoorbeeld Apple Music, Amazon Music enzovoort. Via mpeg-DASH (waarbij DASH staat voor Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) behoort luisteren naar internetradio in hoge kwaliteit tot de opties. Verder kan de streamer overweg met Apple Airplay 2 en Chromecast. Voor het handjevol liefhebbers van MQA is het goed om te weten dat de CXN100 hier z’n hand evenmin voor omdraait.

Aansluitingen

Wat aansluitingen betreft hebt u op de Cambridge CXN100 genoeg keuze. Aan de achterkant van het apparaat vindt u twee digitale ingangen (1 x TOSLINK optisch en 1 x S/PDIF coax. Dan is er een USB-ingang, die een maximale PCM-resolutie van 32 bit / 768 kHz ondersteunt, maar ook DSD tot en met DSD512. Of gebruik een USB-drive bomvol muziek als bron. En mocht u eens even ‘quick and dirty’ snel muziek van bijvoorbeeld uw smartphone ten gehore willen brengen, dan kan dat via Bluetooth. Interessant is de mogelijkheid om de CXN100 als digitale voorversterker, waarbij geldt dat het volume van elke aangesloten digitale bron geregeld kan worden.

De adviesverkoopprijs van de Cambridge CXN100 is met een bedrag van €1049 scherp te noemen voor een streamer van dit kaliber. Op dit moment staat de streamer bij geselecteerde dealers demonstratieklaar in de winkel, zo meldt Distributeur Dimex.

 

1 REACTIE