Weiss MAN301R netwerkspeler- en cd-ripper

0
Weiss MAN301

De nieuwe Weiss MAN301R sleept u in één ruk de wereld van digitale audio binnen. Streamend of vanaf een zilveren schijfje luistert u naar álles.

Dankzij Roon-compatibiliteit én de aanwezigheid van een ingebouwde cd-speler kunt u met de nieuwe Weiss MAN301R alle kanten op. De ‘R’-versie is een doorontwikkeling van de voorganger MAN301. Vrees echter niet: hebt u dit ‘oude’ apparaat staan, dan behoort upgraden tot de mogelijkheden. Hebt u eenmaal de ‘R’ staan, dan beschikt u over tal van mogelijkheden. De Roon-gebaseerde muziekstreamer en library manager ondersteunt een maximale kwaliteit van 24 bit /192 kHz. Van huis uit worden de bekende muziekstreamingdiensten als Tidal, Qobux en KKBox ondersteund. Verder is er een nieuwe webinterface waarmee u snel tussen beschikbare modi schakelt: Roon Server, pre-amp, CD-rippen). Ook het uitgangsniveau, een filterschakelaar en een polariteitsinverter zijn hier beschikbaar.

Veel interne wijzigingen

Intern is er ten opzichte van de R-loze versie flink wat gewijzigd in de Weiss MAN301R. Zo treft u er een compleet nieuw ITX-systeembord in aan, met daarvoor compleet nieuw geschreven drivers. Verder is er een nieuwe Firewire-interface en staat op de interne SSD de Roon firmware klaar voor gebruik. Inmiddels is er alweer een nieuwe firmwareversie beschikbaar die UpnP en Apple Airplay als optionele bronnen aan de preamp-modus toevoegt.

Wilt u weten wat de nieuweling allemaal precies te bieden heeft, dan is er deze YouTube-video waarin Daniel Weiss alles haarfijn uitlegt.