maandag, juni 17, 2024
Home Video-cast Sonos iPod docking station

Sonos iPod docking station

2
Sonos iPod docking station

Sonos gaat alweer een tijdje mee. Uit ons hoofd zitten we nu op de tweede generatie met de ZP120 en ZP90. De S5 is striktgenomen nog een eerste generatie product, maar is net na de tweede generatie geïntroduceerd. Echter, nu is de grote vraag: wanneer gaat Sonos met een iPod-dock komen? Nou, die is er nu!

De nieuwe iPod dock van Sonos… ziet er netjes uit en het werkt perfect.

De iPod dock pas uiteraard perfect binnen de Sonos-lijn. Het kleine, witte dockje kan nagenoeg elke iPod huisvesten. De iPod moet bijna uit het stenen tijdperk komen, wil het niet werken. Dat is natuurlijk vooral te danken aan de ?backwards compatibiliteit? van Apple. Overigens kan er ook een iPhone in… een belangrijk detail.

1, 2, 3 en 4
Het aansluiten van de iPod dock is een kwestie van vier stappen. Stekker in de iPod dock. In de controller naar de settings gaan en aangeven dat je een nieuw Sonos-product wil toevoegen. Vervolgens tik je achterop de iPod dock op het verbindingsknopje. That?s it. Zo gemakkelijk kan het bij Sonos. De CR200 vraagt nu in welke Zone de dock staat. Dat is nu de ?hoofdzone?, al begrijpen we niet helemaal wat het nut daarvan is, want de dock is in elke zone zichtbaar. De naam van de dock is natuurlijk wel aanpasbaar via de controller.

Geen multizone

Als we gaan spelen vanaf de dock ? we gebruiken een nieuwe generatie iPod Touch ? dan voelen we geen verschil met spelen via het netwerk. Het gaat erg snel en gemakkelijk allemaal. Uiteraard moet de verbinding met de iPod dock wel goed zijn. Opvallen is overigens dat er geen cat5-verbinding gemaakt kan worden; de dock werkt alleen via Wifi.
De CR200 ? en de software voor iPod en iPad ? maakt automatisch een overzicht op artiest, album, genre, et cetera. Zoals het Apple betaamt, is het niet mogelijk door mappen te bladeren. Jammer… want het indelen naar album, genre of artiest gaat niet altijd goed
Waar we achter komen als we gaan spelen, is dat het niet mogelijk is een ander nummer te draaien in een andere zone. Tenminste: het is ons niet gelukt verschillende albums te spelen in diverse zones. Het is niet heel gek, maar het was wel super geweest als het Sonos gelukt was.

Gebruiksscenario

We vragen ons natuurlijk af wat een realistisch gebruiksscenario is. Immers: Sonos is een streaming audio systeem dat in veel gevallen vooral gebruik zal worden in combinatie met een netwerkschijf: nas. Waarom zou u daar dan nog een iPod bij willen? We kunnen ons namelijk niet echt voorstellen dat de muziek die op de iPod staat, niet op het netwerk staat. In veel gevallen denken we dat de dock daarom een plekje zal vinden in een werkkamer, of wellicht een keuken. In ieder geval binnen

Strak afgewerkt en volledig in lijn met de overige Sonos-producten. Helaas wel een prijskaartje van 119 euro… Maar ja: dat hoort bij een Premium product. Toch?

handbereik. Het kan ook leuk zijn om muziek te leren kennen via iPods van vrienden. We horen graag van u wat u voor toegevoegde waarde ziet in de dock…

Conclusie
Sonos heeft een mooie dock in de markt gezet. Het apparaatje werkt feilloos samen met de rest van het systeem en wordt mooi opgenomen in de controller en het netwerk. De filosofie van Sonos moet wel zijn: als je iets doet, doe het dan goed. Willen ze het perfect maken, dan zou er een soort mulit-room mogelijkheid moeten komen. Maar de vraag is of dat technisch mogelijk is. We vragen ons wel een beetje af wat de toegevoegde waarde is van de dock. Immers: Sonos is een netwerksysteem en veelal zal de muziek al op het netwerk staan. Dan heeft een aparte dock niet zoveel zin naar ons idee. De prijs van de dock? Tjsa… Sonos is een premium product en de prijs dus ook: 119 euro.

2 REACTIES

  1. Ik ben zeer onder de indruk van de kwaliteit en de simpelheid waarmee je alles kunt installeren. Daarnaast de mogelijkheden voor je iPod en Iphone. Sinds een week ben ik in het bezit van de Sonos zoneplayer S5n dockingstation, bridge en Zoneplayer 90. Alles werkt perfect en dat is genieten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.