Video Cambridge Audio Azur 651A

2
Cambridge Audio Azur 651A

VIDEO – We hebben behalve de StreamMagic 6 ook de Azur 651A van Cambridge Audio ter test gekregen. Voordat we deze aansluiten op onze testset, gaan we hem uitpakken en even nalopen. We hebben het op de gevoelige rol gelegd, zodat u mee kan genieten!

Cambridge Audio Azur 651ADe Azur 651A is een geïntegreerde versterker met twee keer 75 watt. Echte watts, aan het gewicht te voelen; het gevolg van een behoorlijke ringkernvoeding. Als bonus heeft Cambridge naast de vijf analoge inputs, een usb-ingang meegegeven. Een leuk extra’tje als je het ons vraagt.

Bekijk hier de video:

Specificaties Azur 651A Geïntegreerde Versterker

Uitgangsvermogen: 75 watts (into 8?)
THD (ongewogen): 92dB (unweighted)
Ingangsimpedantie: 47kohms
Dempingsfactor: >100
Max. Stroomverbuik: 600W
Standby Stroomverbruik: USB-ingang: USB Audio 1.0, 16 bit 32kHz, 44.1kHz, 48kHz.
Afmetingen (H x W x D): 120 x 430 x 350mm
Gewicht: 8.4kg (18.5lbs)

2 REACTIES

 1. Deze CA versterker wijkt qua featureset weinig af van een NAD versterker van een aantal jaren geleden, bijvoorbeeld de gerespecteerde NAD C320BEE uit 2004, alleen heeft een dergelijke versterker misschien iets minder vermogen.

  Is er de afgelopen jaren, in vergelijking met bijvoorbeeld deze Cambridge Audio versterker, veel veranderd aan het geluidsbeeld wanneer je deze versterkers met elkaar gaat vergelijken?

  • De featuresets wijken inderdaad weinig af. Deze 651A heeft echter een usb input. Dat kan interessant zijn.

   Ik heb toevallig de NAD ook getest die u aanhaalt. De Cambridge is wat schoner en sneller in de weergave. Dat levert wat meer detaillering op. Het steteobeeld kan ik niet 1 op 1 vergelijken; ik had een andere set destijds.

   Vr. Groet. Jaap