Video Teufel Ultima 40 MK2

24

VIDEO – We hebben van Teufel de Ultima 40 MK2 binnen gekregen. Nu hebben we vorig jaar de MK1 al onder handen gehad en waren blij verrast door de prijs / kwaliteitsverhouding. De MK2 moet nog beter zijn. Voordat we de review gaan tikken, leggen we de luidspreker eerst even op video vast. 

Specificaties:

Prijs: 449 euro per paar

Principe: 3-weg, basreflex
Bereik:  45 – 20.000 Hz
Gevoeligheid: 87 dB
Impedantie: 4 – 8 Ohm
Crossover: 650 / 2600 Hz
Tweeter: softdome, 25mm
Midrange: Kevlar / Glasvezel
Woofers: Glasvezel, cellulose

Afmetingen: 106 / 21,5 / 32 cm (hxbxd)
Gewicht: 16 Kg

www.teufelaudio.nl 

 

24 REACTIES

 1. Morgen komt DHL logistics me pakket weer ophalen en krijg me geld terug!
  Dan ga ik maar naar de winkel in de buurt om andere speakers te kopen heb je nog een idee wat voor merk net zo goed of beter dan teufel is voor max 500 a 550 euro per paar vloerstaande speakers!! klipsch rf82II zijn die beter dan de teufel zijn namelijk te koop voor 500 in de lokale winkel!!

    • Kan je niet aanraden om het product te kopen bij teufel, ik heb het vandaag eindelijk eens binnegekregen en er klopt helemaal niets van! bovenste speaker zit niet meer vast met schroeven omdat het plastic eromheen helemaal stuk is! alles zit los en is kapot hoe het komt geen idee of het ligt aan teufel zelf of DHL. Heb ook de teufel aureo massive gekocht en ook die is kapot er komt geen geluid uit en er zijn dinge afgebroken!! dacht bij Teufel wel goed te zitten maar het mocht niet baten 0/5 van mij!!!

     • Nee hoor als ik deze speakers als kapot geleverd krijg terwijl de doos redelijk intakt is moet het product hoe raar het ook klinkt kapot in de doos geduwd zijn, en verzonden zijn geworden. Ook kreeg ik een traceer code waarbij tot op de dag van vandaag bij staat als ik hem invoer dat het product nog ingescand moet worden, en ik het op een ander tijdstip nog eens moet proberen. Ik denk dat er fouten zijn gemaakt en dat dit kapot terug is gestuurd geworden door iemand die niets gezecht heeft en teufel het gewoon door heeft gestuurd, aangezien ik het product heb maar de code zegt dat ik het nog zou moeten krijgen!! Dus wil gewoon me geld terug heb ik recht op en dat wil ik spijtig dat het zo moet gaan maar is niet anders!!

      Wil mensen er op attenderen dit is niet bij iedereen een vriend van me heeft wel goede speakers geleverd gekregen! maar mijn vertrouwen in teufel is er niet meer helaas!

     • Het is heel spijtig inderdaad. Mijn ervaring is dat de luidsprekers prima ingepakt zijn. Ik heb nog nooit een beschadigde set gehad. En mijn review-exemplaren komen ook gewoon uit Duitsland… Maar goed: beschadigingen kunnen natuurlijk gebeuren. Het lijkt mij dat je gewoon een nieuwe set moet krijgen.

 2. Heb een vraag over die bananen stekkers: zag online iemand die had die zonder bananen stekkers aangesloten is dit mogelijk en wat zijn evt de nadelen? en waarom zijn er eigelijk 4 terminals zover ik kan zien sluit je er maar 2 aan of heb ik het mis zoja waarvoor diene die overige 2 dan?

  Gr perry

  • Beste Perry,

   In principe kan dat gewoon. Het is mogelijk met spades of kale draad een luidspreker aan te sluiten. Dat klinkt zelfs beter dan bananen, omdat het contactoppervlak beter is. De Ultima heeft dubbele aansluiting, omdat het mogelijk is te bi-wiren. Dan stuurt u het midden / hoog en het laag apart aan. Het hoeft niet: u kunt de terminals verbinden met een bruggetje, waardoor u ook met één kabel de luidspreker aan kunt sturen.

   • Bedankt voor u reactie: dus als ik het goed begrijp word dat verbinden met een bruggetje gewoon gedaan met speaker kabel vanaf de aangeslote terminals naar de niet aangesloten of heb ik het verkeerd? en maakt het iets uit of je de bovenste 2 terminals aan sluit of de onderste 2? of staat dat allemaal in de besgchrijving die je er bij krijg als die erbij zit? Srry voor de noob questions.

    Gr Perry.

    • Er zit een bruggetje bij. Dus u hoeft geen speakerkabel door te trekken. Dat kan overigens wel en sommige gebruikers menen een verschil te horen. Ik heb bij sommige speakers wel de standaardbrug vervangen voor mooiere kabel. En dat is in sommige gevallen hoorbaar. Ik zou zeggen: probeer het eens! Nooit geschoten is altijd mis…

     • Ik denk dat ik wacht totdat u de ultima 40 mk2 weer op vooraad heeft bestel ik ze dan! welke surround speakers raad u mij aan voor een 7.2 setup en welke speakerkabel is aan te raden voor de ultima 40mk2? plaats vanavond een bestelling voor de koptelefoon de aureol massive heb nog een nieuwe nodig. maar laat jullie nu met rust weet na deze vragen voornu genoeg Thanks!

      Gr Perry.

  • Beste Perry,

   Banaanstekkers of -pluggen zijn mijn inziens vooral bedoeld om het aansluiten gemakkelijker te maken. Maar er zijn ook tal van andere oplossingen verkrijgbaar. Sommigen zweren zelfs bij blanke draad.

   De 4 terminals maken de luidspreker geschikt voor Bi-Amping of Bi-Wiring. Maar dan dienen de zichtbare doorlus-strips verwijderd te worden.

   Met Single-Wiring kun je er eventueel ook voor kiezen om het zo op te lossen:
   Of nog wat netter met aparte doorluskabeltjes:
   En daar dan uiteraard de hoofdkabel nog bijvoegen.

   Groetend, Jan.

 3. Jaap test maar eens een Nubert luidspreker, en zet die maar eens naast een Teufel.
  Nubert maakt in alle opzichten van Teufel gehakt:

  Prijs/ kwaliteit Nubert gebouwd als een tank met name de Nuline, en Nuvero series.
  Instelbare filters op alle speakers van Nubert, en hoogwaardige onderdelen op die filters, en top woofers en tweeters.
  Je mag ze ook bij Nubert 1 maand thuis uitproberen, en zo terug sturen als je ze niks vind.
  Alle behuizingen van de Nuline en Nuvero worden compleet in Duitsland gebouwd.

  Ik heb geen commercieel belang in de firma Nubert, maar ik vind de firma en hun service top!
  Ik ben er speciaal naar toe gereden in Duitsland 650km!
  Je kan kosteloos een hele dikke folder aanvragen bij Nubert,de met veel technische info zoals filter opbouw meetcurves enz, heel interessant.